cimcool2190.jpg

Vatenkantelaar

Project: ergonomische oplossing voor het doseren en mengen van vloeistoffen tot eindproduct

Over onze klant:
Cimcool is wereldwijd expert op het gebied van industriële vloeistoffen. Door de jaren heen heeft ze een uitgebreid productenportfolio ontwikkeld. Een portfolio dat geschikt is voor een grote variëteit aan wensen en eisen van onze klanten; vele toepassingen, markten en werkomstandigheden.

Projectomschrijving:
De grondstoffen die gemengd moeten worden komen aan in verschillende verpakkingen met verschillende afmeting en gewicht. Deze grondstoffen moeten nauwkeurig gedoseerd en gemengd worden. In de praktijk betekent dit dat de grondstoffen handmatig afgepast en gedoseerd worden en dat levert potentieel een ergonomisch probleem op. Immers, als mensen handmatig zware vaten moeten tillen en doseren, zullen zij onherroepelijk lichamelijke klachten krijgen. In een modern bedrijf is dat natuurlijk uit den boze.

Verhoeven Oss heeft zich in deze materie vastgebeten en hiervoor een oplossing bedacht. Het gaat hier om een vatenlift met kantelfunctie. Hierdoor kan mechanisch het vat worden gelift en kan door middel van een geavanceerd weeg- en meetsysteem gedoseerd en gemengd worden. Met deze oplossing hebben we het ergonomisch aspect van deze werkzaamheden geminimaliseerd, waardoor mensen met meer plezier werken en het ziekteverzuim lager zal zijn. Naast deze verbetering en besparing hebben we nog een bijkomend voordeel gerealiseerd. Men kan nu namelijk veel nauwkeuriger doseren en dus mengen. Dit betekent dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten wordt verbeterd, maar ook dat er (kosten)efficiënter geproduceerd kan worden. Men gebruikt immers minder grondstoffen voor hetzelfde eindproduct.

Door het meten van de besparingen kunnen we ook heel nauwkeurig de terugverdientijd van deze investering berekenen. Cimcool kon dus vooraf een gefundeerde beslissing nemen over de haalbaarheid van dit project. Dat noemen we bij Verhoeven Oss WIN-WIN.