zakkengroot.jpg

Transport en lossen van big bags

Project: big bags met pinda's transporteren, heffen, openen en lossen.

Over onze klant:
Duyvis sinds 1806. Het verhaal van Duyvis begint in de Zaanstreek, waar Teewis Duyvis in 1806 met zijn oliemolen veevoer maakte. Naast veevoer maakte Teewis ook sauzen en oliën. De molen gaat van generatie op generatie en in 1961 start de familie Duyvis met de verkoop van pinda’s en noten. Zeven jaar later komen hier ook zoutjes en de dipsauzen bij. Het begin van Duyvis zoals we dat nu kennen!

Projectomschrijving:
Bij Duyvis in Zaandam worden dagelijks tonnen pinda’s verwerkt. Deze komen in big bags aan en moesten voorheen met de heftruck meerdere malen worden gehandeld om uiteindelijk handmatig in een bunker te kunnen worden gestort. Als gevolg van een optimalisatieslag van Pepsico is men in overleg met Verhoeven Oss gaan zoeken naar een oplossing om van een 3-ploegen systeem, deze stortactiviteit terug te brengen naar alleen dagdienst. Deel van dit project was het automatiseren en vereenvoudigen van de big-bag losinstallatie die tevens op een nieuwe locatie werd gepland.

pinda's in big bags

Special kraansysteem

Pallet transport

Binnen de strenge voorwaarden van Pepsico heeft Verhoeven Oss een oplossing uitgewerkt waarbij nadat de vrachtauto is gelost, de pallets automatisch worden gebufferd. Daarna gaan ze automatisch naar een positie waar d.m.v. een takel met een haak de big bag van de pallet wordt getild. Deze kraan is nieuw ontwikkeld en speciaal bedacht voor Duyvis. De kraan is voorzien van 2 takels in de vorm van een draaimolen. Reden daarvoor is dat de huidige systemen met bovenloopkranen voor slijtage van de kraanrails zorgden, waardoor metaaldelen in de pinda’s terecht konden komen. De nieuwe oplossing met de draaimolen voorkomt dit en maakt het tevens mogelijk 2 werkposities te creeëren zodat de werkzaamheden van de operator veel efficiënter werden. Terwijl hij aan de ene zijde big bags optilde, kon hij aan de andere zijde big bags openen en storten. Daarna werd tijdens de draaibeweging de big bag gedropt in een speciale container. Op de pallets ligt een kartonnen vel welke automatisch wordt afgenomen en daarna worden de pallets gestapeld. Een volle stapel wordt door een heftruck weer afgenomen.

Duyvis heeft met deze automatisering in zeer korte tijd kunnen omschakelen naar het nieuwe systeem en werd in korte tijd omgebouwd, zonder daarbij de productie te verstoren. De installatie maakt beperkt gebruikt van enkele bestaande delen. De installatie is volledig geïntegreerd in de automatisering en software van de gehele fabriek. De installatie kan eenvoudig door 1 persoon worden bediend.