Recyclingcontainers.jpg

Geautomatiseerde invoer voor recycling

Project: systeem integratie, material handling, container handling

Voor productie van biogas en tweede generatie biodiesel

Over onze klant:
Onze klant is gespecialiseerd in het legen van de vetafscheider en het inzamelen, verwerken en recyclen van gebruikt frituurvet en organisch bedrijfsafval. Ze helpen met een budgetbewust, milieuvriendelijk en aantoonbaar afvalbeleid. Bijna 100% van de ingezamelde materialen worden gerecycled tot biogas en tweede generatie biodiesel. Dit resulteert in de hoogst mogelijke CO2-besparing.

Projectomschrijving:
Onze klant draagt zorg voor complete ontzorging van haar klanten; het legen van vetafscheiders, het inzamelen van organisch bedrijfsafval en het inzamelen en afvoeren van gebruikt frituurvet. Onze klant doet dit bij grote voedingsmiddelenindustrieën, maar ook bij kleinschalige horecagelegenheden op 25.000 adressen in Nederland.

De aanvoer van alle te verwerken materialen gebeurt voornamelijk in containers van verschillende afmetingen. Dit is uiteraard een uitdaging. Daarnaast vragen verschillende afvalstromen om een verschillende behandeling en dus uiteenlopende verwerkingsmethodes. De tweede grote uitdaging. Tevens is het de wens van onze klant om dit proces zoveel mogelijk te automatiseren. De derde grote uitdaging. Tenslotte wil de klant dat alle containers geleegd en gereinigd worden aan het einde van het proces. Dit indrukwekkende wensenlijstje maakt het een ingewikkeld, maar zeer uitdagend project dat Verhoeven Oss op het lijf geschreven is.

Door slim gebruik te maken van transportsystemen, robotintegratie, wasinstallaties en automatische inspectietechnieken heeft Verhoeven Oss een hypermoderne fabriek gebouwd welke de doelstelling van de klant heeft overtroffen. Daarnaast is het hele systeem door Verhoeven Oss ontworpen en geproduceerd in de eigen fabriek in Oss, geprogrammeerd en perfect werkend op locatie opgeleverd.