BREAD PROCES 003-1.jpg

Compleet koelsysteem brood en banket

Project: koelen met een spiraaltoren, compleet koelsysteem brood

Over onze klant:
Al meer dan 110 jaar staat de familie Aldenhuijsen garant voor de beste kwaliteit brood. Elke dag van de week komt een breed assortiment groot- en kleinbrood vers uit de oven. Door de toepassing van de meest moderne technieken kunnen onze bakkers deze producten op uiterst efficiënte manier en met een constante kwaliteit produceren.

Van heerlijke vlaaien tot ambachtelijke tompoezen, alles vers gemaakt. Onze banketbakkers maken van de beste grondstoffen elke dag weer de meest lekkere gebakjes voor feestelijke momenten of zomaar.

Projectomschrijving:
In dit project hebben we onze kennis van material handling aan de ene kant en onze ervaring met food producten aan de andere kant, kunnen toepassen in één project.

Transportbanen

Transfers

Koeltoren

In een industriële bakkerij heeft men in twee fases behoefte aan een bufferysteem waarin verblijftijd gecreëerd kan worden. Bij het rijzen moeten de producten een bepaalde tijd wachten zodat het deeg kan groeien en luchtiger wordt. Na het bakken moet het warme brood teruggekoeld worden om geschikt te zijn voor het verpakkingsproces.

In beide gevallen is het van belang dat het deeg of brood voldoende ruimte heeft om te rijzen of te koelen, maar mag het systeem niet meer ruimte innemen dan nodig. Een optimale verhouding tussen functionaliteit en ruimtegebruik is erg belangrijk.

Tevens heeft de toepassing in de food sector gevolgen. Deze toepassing vraagt een degelijke maar goed reinigbare installatie. Goede reinigbaarheid is belangrijk, maar moet zo efficiënt mogelijk gedaan kunnen worden. Hiervoor is een goede bereikbaarheid aan alle zijden van de installatie belangrijk, maar mag het niet ten koste gaan van de levensduur van het systeem. Tevens zijn de gebruikte materialen van belang. Zowel de materialen gebruikt voor de constructie (RVS) als het materiaal van de gebruikte transportbanden zijn van belang om geschikt te zijn voor voedselproductie.

Tenslotte moet de gehele installatie passen binnen het bedrijfspand en moet er rekening gehouden worden met bestaande beschikbare voorzieningen.

Verhoeven Oss heeft samen met dochterondernemingen BVT Bakery Services en Newcap Bakery Services alle kennis in huis om een dergelijk project turn-key te kunnen leveren.