_DSC1506.jpg

Werkwijze

Verhoeven Oss begrijpt hoe belangrijk uw transportsystemen in uw bedrijf zijn. Het is van het grootste belang dat deze optimaal functioneren want stilstand is vaak kostbaar.

Wij zorgen voor de juiste projectmanager welke uw wensen en doelstellingen op deskundige wijze in kaart kan brengen en uw project zal begeleiden tot een succesvol einde. Een vast team werkt continue aan het project en er zijn geen derde partijen bij het proces betrokken. Hierdoor zijn wij erg flexibel en kunnen we snelle levertijden garanderen.

1. Analyse van het vraagstuk:

Een complete analyse is de sleutel tot een optimaal eindproduct. Hoe beter een analyse des te sterker de oplossing. Onze projectmanagers staan daarom klaar om op elke gewenste locatie uw project te bekijken en persoonlijk met u door te spreken.

2. Advies en conceptontwikkeling, planning naar levertijd:

Op basis van de analyse wordt een concept bedacht en maken onze engineers een plan van aanpak. In een persoonlijk advies gesprek zullen zij dit met u doornemen, zodat u volledig op de hoogte bent van alle ins en outs van de aangeboden oplossingen. Een duidelijke planning met belangrijke milestones wordt gemaakt door uw projectmanager. De complete planning tot aan de afgesproken levertijd wordt hierin weergegeven. Zo bent u altijd op de hoogte in welke fase het project zich bevindt.

3. Engineering:

Na akkoord op het concept begint de daardwerkelijke engineering. In deze fase krijgt het concept vorm in 2D en 3D tekeningen en ontwerpen. Tevens wordt hier al de basis gelegd voor de productie. Uiteraard is in deze fase alle ruimte voor aanpassingen om tot de optimale oplossing te komen.

4. Productie en assemblage:

Dit is het moment waarop de machinefabriek van Verhoeven Oss tot leven komt. Van het produceren van onderdelen, het opbouwen van lijnen en assemblage tot aan perfect werkend krijgen van machines, alles gebeurt bij Verhoeven Oss in eigen huis.

5. Opleveren en testen:

De puntjes op de i worden gezet in de fase van opleveren en testen, die veelal bestaat uit twee fases: Factory Acceptance Test (FAT): In deze fase wordt de lijn in Oss getest met klant specifieke producten. Site Acceptance Test (SAT): In deze fase wordt de lijn nogmaals getest met klant specifieke producten, maar dan op de definitieve locatie.Hierna volgt de eindoplevering.

6. Service en onderhoud:

Wist u dat service ook pro-actief kan zijn? Waarom wachten tot iets vervangen of aangepast moeten worden als dit ook voorkomen kan worden.  Door middel van een onderhoudscontract is de optimale conditie van uw installatie gegarandeerd. Ook zijn we u graag van dienst op het gebied van advies over sparepartslijsten, servicecontracten en periodiek onderhoud.